söndag 24 april 2011

Tiden ar inne, slutet ar nara...

Kambodja ar genomrest, Songkran ar upplevd, elefanter pa Koh Chang ar ridna, shoppingen ar slutford, ryggsackarna ar packade och pasken ar firad, nu kommer vi hem!

I Kambodja forfarades vi over Roda Khmerernas grymhet och fascinerades over Angkor Wats skonhet. Landet var 1975-79 i handerna pa en kommunistregim som sannerligen tog i med hardhandskarna. Folket forslavades och alla akademiker, rika och meningsmotstandare utrotades skoningslost. Vi besokte ett tortyrfangelse och Dodsfaltet utanfor Phnom Pehn. Efter denna dystra start tog vi oss till Siem Reap dar man besoker varldens attonde underverk, tempelomradet Angkor Wat. Forvantningarna var laga men vi slogs av storheten i dessa ruiner och gick pa upptacksfard bland stenansikten och tradoverbevuxna byggnader.

I Bangkok var nyarsfestivalen Songkran i sitt startlage nar vi kom den 12e och vi bevapnade oss med en styck skoldpaddspistol och en paraplypistol. Det var vattenkrig, kalksmetningar i ansiktet och party i dagarna tre. Vilken fest!! Rekomenderas skarpt, men ha regnskydd pa vaskan...

Vi drog en svang till on Koh Chang dar vi badade, red elefant och kajakade ut till smaoar i havet, innan vi atervande till Bangkok for de sista dagarnas shopping och paskfirande. Angelikanska kyrkan ar grejen tycker vi. I alla falla Christ Church i Bangkok, dar vi hangt pa paskens alla gudstjanster. Fantastiskt teologi och pedagogik.

Nu ska vi ga pa bio for att doda nagra timmar och ata gott innan vi satter oss pa planet hem till Sverige. 7,5 manader har gatt och vi ar glada att fa aterse vara familjer och vanner, som kan hamta oss pa Kastrum 10:35 imorgon mandag.

Over and out,
Elin&Erica

+GLAD PASK!!! (och kramar) 

6 kommentarer:

  1. Skit snygga brillor!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen läckra :p

    SvaraRadera
  3. Äntligen styr ni kosan på rätt håll!!!!
    Ses i Eslöv, jag lirar orgel när ni landar på Kastrup. Men jag spelar psalmerna snabbt och väljer det korta postludiet. Och efter kommer jag som ett skott!!! Äntligen!!!

    SvaraRadera
  4. Välkomna hem till Sverige! Så fantastiskt att ni fått uppleva Kambodja. Jag var där för några år sedan och vill verkligen tillbaka! Fick massa nostalgi när jag läste att ni varit där =). Annasara

    SvaraRadera
  5. GLAD PÅSK! Och GOD JUL! Och GRATTIS! (Haha man ligger efter vetni). Snygga brillor :)
    Kram

    SvaraRadera