tisdag 4 januari 2011

The Red Snapper and Elins Tevis-Day

2010 avslutades i Goa. Vi maxade de sista dagarna pa aret med delfintour, bad bland Bagas klippor, bio i Panaij (the Tourist) och katedralexpedition i Old Goa.

Nyarsafton tog vi oss soderut fran Calangute dar vi bor till vackra Palolem beach. Dar promenerade vi i den pulvermjuka sanden, satt ner med varsin jordgubbslassi och njot av solnergangen, festade pa en nystekt red snapper som nyarsmiddag och at Swedish Kladdkaka innan tolvslaget kom med fyrverkerier, lyckonskningar och en och annan kram. Hej 2011!

Elins fodelsedag den 3e var inte mindre festlig den! Efter paket och frukost pa sangen tog vi oss osterut mot Dudhsagar waterfall som ar Indiens nast hogsta vattenfall pa 600 meter. Med en jeep tog vi oss den sista milen genom skumpig terrang och aar innan vi nadde det vackra fallet och kunde ta oss en simtur i det kyliga vattnet. Vi kande naturens krafter och njot!

Darefter akte vi till ett kryddplantage dar vi gick en guidad tur bland citrongras, aloe vera, vanilj och vildbasilika. Vi hade ocksa narkontakt med en elefant som vant posade med oss.

Fodelsedagsmiddagen slog alla Elins forvantningar. Erica hade skickligt spelat ganska nonchalant infor denna dag och det fanns inga tecken pa att nagon visste om att Elin fyllde tevis (23) den 3e. Sa det var en stor overraskning nar vi satt uppe pa hotellets oversta terrass och personalen kom upptagande, sjungandes med tomtebloss, tarta och en rod nejlika. Suprise! Vi valde dock den svenska traditionen (att ata sotsakerna EFTER maten) och satte tanderna i den fina goianska tallriken Erica forbestallt. Har kan ni se kyckling, stora rakor, blackfisk, kingfish, pomfret (detta ar en fisk, inte felstavat pommes frittes som vi forst trodde) och nagot sa exotiskt som haj! (Hajen var det godaste, enligt oss bada). Efter varsin banana split gick vi till rummet med tartan, som istallet fick bli frukost idag.

Imorgon aker vi vidare till Mumbai for lite storstadsliv. Njut av snon darhemma, vi onskar er alla i indisk anda a Happy and Prosperious New Year!

25-gradiga halsningar fran Elin & Erica

7 kommentarer:

  1. Jag vill ocksa ata haj! :)

    SvaraRadera
  2. Härlig födelsedag, denna hade man ju verkligen velat vara med på men har ju upplevt flera med dig tidigare. Härlig ledighet ni haft, unnar er det verkligen och Ericas "kupp" på födelsedagen var kanon:-)Hälsningar Pappa

    SvaraRadera
  3. Detta låter inte alls dumt. Bada i hav och äta fisk! Hoppas Mumbai blir lika trevligt (fast på annat vis)!

    Grattis också Elin! Och Gott nytt år i efterskott!

    SvaraRadera
  4. Inte en dålig födelsedag de inte!
    Kan ni inte skicka hem lite värme!?
    Kram Kram Ellen

    SvaraRadera
  5. Förresten coolt att ni ska vara med i en Bollywoodfilm! Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Jag åt lättsaltade potatischips och drack apelsinjuice häromdagen (rutin du vet), då tänkte jag på dig Erica haha; och kom på att det var längesen jag gick in på bloggen! Ni verkar ha det underbart iaf, vill också vara i värmen! Njut av den sista tiden. Kramar

    SvaraRadera
  7. Lever ni eller?
    --> Update!!

    Är det kyligt hos er?

    Hälsningar från Doon

    SvaraRadera