måndag 1 november 2010

Varierande arbetsuppgifter

Våra dagar kantas av minst sagt varierande arbetsuppgifter. Vi är nu i Varansi och förberedder för huvudkonferensen där minst 5000 deltagare väntas. Den senaste veckan har vi mestadels ägnat åt oss cleaning and supervising. Vi har bland annat övervakat ett toabygge.

Vi har sett arbetet från början och följt det med stor nogrannhet. Vi har sett hur platsen markeras ut, grävning, mätning och kontroll, första tegelstenen på plats (tillverkningsprocessen har vi givetvis tagit reda på), cement blandas, en mur växer upp, toalett sätt på plats och avslutande murning. Det var några glada arbetare vi mötte idag när vi var tillbaka och såg slutarbetet.


Här ser vi hur mattältet växer fram. Scoutläger i storformat. Slanor och surrning. 
Jag och Elin kände oss hemma, dock inte trygga med de höga vingliga stegarna.


Och så ogräsrensing. Elin trivdes bäst med övervakning av arbetare och eld. Jag (Erica) körde hårt med hackan och lyckades faktiskt få igång hela personalstyrkan som annars föredrog småsnack i skuggan.

På övrigtpunkten kan vi tilläga att vi har lärt oss fler användbara fraser på hindi under veckan som varit. 
You can do it! I can do it! Jobba fortare! Bra arbete!

Allt gott.
Elin & Erica

6 kommentarer:

  1. Inga kalla scoutläger hos Er inte. Men går inte växtligheten att "äta"? Hoppas lutningen på avloppsledningarna är rätt,för allas behov och trevnad.Ha det bra
    kramar
    Fam Jönsson

    SvaraRadera
  2. Heja Erica, hacka hacka hacka! Ha det bra :)

    SvaraRadera
  3. Hej!! Trevligt att se dej (Erica) med ogräshackan i högsta hugg. Här hemma räfsar vi löv nu, eller borde göra det....
    Spännande att ni övervakar toabygge.... vi har precis fått rensat ett stopp i vårt avlopp. Men då kan ju du sköta det när du kommer hem :-)
    I övrigt är här full rulle nu med all helgona helgen som snart är här.

    Hoppas ni båda mår fint, och får glädje av den nybyggda toan. Kram

    SvaraRadera
  4. Svarar på båda dina inlägg här mamma; ja, vi är "bosatta" i GKP men vi har varit minst lika mycket i Varanasi och när vi åker tillbaka till GKP på onsdag stannar vi bara några dar innan vi åker v idare till Kolkata. Vi är mycket på resande fot. och nej, växtligheten brände vi :)

    SvaraRadera
  5. Oj nu ligger jag efter lite. Har läst men inte kommenterat. Tur ni har erfarenhet av slanor så detta var väl en "baggis" för er. Såg liter skrangligt ut men det höll hoppas jag. Mats

    SvaraRadera
  6. Hej Elin och Erica!

    Hoppas ni har det bra i värmen!
    Roligt att läsa och ta del av vad ni gör!

    Blessings Olof och Lotta (ni vet de i Nepal).

    SvaraRadera