tisdag 5 oktober 2010

Into the Slums...

Vi anlande till Varanasi i lordags efter 8 h i buss. De tva forsta gick sonder men den tredje tog oss hela vagen fram.

Igar sattes vi i en rickshaw som tog oss till ett slumomrade i narheten. Vi traffade barn som vi kande igen fran Sahyog och snart hade vi en stor flock barn omkring oss som pekade, visade, skrattade, tog i vart blonda har och kande pa var hud och sa "white!".

Vi blev inbjudna att sitta ner i ett av skjulen, som ofta ar gjorda av slanor, tygskynken, pressening och platbitar. En fantastisk gladje och stolthet stralade emot oss.

Hoppas ni alla har det bra och njuter av hosten?!
Elin&Erica

10 kommentarer:

  1. Hej, vad roligt att få ett livstecken från er nu när ni inte är "hemma" på er vanliga adress!!Fina bilder har ni oxå fått in.
    "White" ja ni ser very white ut faktiskt, även om jag misstänker att ni börjar få en del solbränna nu.
    Ja, vi njuter av hösten här hemma i sverige. Och hoppas att ni njuter i Indien. Och att Erica får en fin födelsedag i morgon!! Paket är på väg, hoppas det hinner fram innan vintern.
    Må gott bägge två white girls.

    SvaraRadera
  2. Hej på er båda, kanske främst Erica som jag aldrig träffat dig Elin, men ändå till bägge. Jag har sporadiskt läst bloggen och måste säga att det är mycket spännande att få veta hur det går till i Indien. Härligt att ni blir så uppskattade, även om allt inte precis verkar bli som det var tänkt från början. Kan föreställa mig att ni får en god träning i tålamod när strömmen ständigt går och saker drar ut på tiden.
    Jag önskar er allt gott och en fortsatt meningsfull vistelse. Guds frid!
    Gal 5:22

    SvaraRadera
  3. Grattis på födelsedagen Erica! Det är jättespännande att läsa om allt ni gör! Massa Kramar Sanna

    SvaraRadera
  4. MC'n var lite utav en combo-breaker haha :)

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt med sådan glädje och vänlighet bland de fattiga. Förstår att ni känner er uppskattade.Men hoppas att de slipper kyliga vintrar som här i Skåne. Det håller väl inte skjulen till.

    SvaraRadera
  6. Då var ni på plats med 2 byten :-). Måste vara en annorlunda upplevelse att se ett slumområde på detta vis. Intressant att läsa om era upplevelser. Ha det fint

    SvaraRadera
  7. Vilken höst? 30 grader här i Dehradun!

    Vilken var den dominerande lukten under detta besök?

    SvaraRadera
  8. Cecilia - Jag blir alltid så glad av att läsa dina kommentatrer, mycket uppskattat! Solbrännan är som tydligast på fötterna, mellan sandalremmarna :)

    Erik - jag vet inte vad det indikerar när jag måste använda Urban Dictionary för att förstå vad du säger... Sett filmen än eller?

    Mamma - indierna är bra på att överleva i alla möjliga sorters väder, men vintern är nog inte så kul även om det sällan går under nollan.

    Pappa - jo det är mycket i Indien som är annorlunda. När ska vi sitta ner över en kaffe och jämföra våra upplevelser? Var det 25 år sen du var här?

    Joel - Oj då! Här har temperaturen den senaste veckan gått ner till behagliga 28 :D Sopröken är ju alltid påtaglig i slummen, annars är det mer en odefinierbar slumlukt... Did you visit?

    SvaraRadera
  9. Hej Elin! Har fått en länk till din blogg av mamma Irene och måste säga att det är mkt spännande att läsa och följa era äventyr. Ett fantastiskt engagemang som känns i hjärtat.
    Hälsningar från Inger och Bertil i Hörja

    SvaraRadera
  10. Slum är lite svårt att definiera. Både jag och nej, om jag har besökt. Det finns gått om riktigt risiga hus runt omkring i vårt område.

    SvaraRadera